Weinig interesse in seks.nl en gratissex.nl

thinkstock
Nederlands eerste grote veiling van domeinnamen rond erotiek en dating blijkt geen succes. Goedkope aanbiedingen als poepen.nl, afspraakjes.eu en chickies.nl werden wel verkocht. Maar voor de echte topstukken als seks.nl en gratissex.nl werd de minimumverkoopprijs niet gehaald.

Op DomeinMatch.nl, een soort marktplaats voor domeinnamen, werden de afgelopen dagen 336 domeinnamen geveild. En hoewel hun gezamenlijke waarde werd geschat op meer dan 2 miljoen euro, gingen slechts achttien domeinnamen de deur uit voor in totaal ruim 11.000 euro.

Te duur
Seks.nl moest meer dan 100.000 euro in het laatje brengen, maar op het webadres werd slechts zes keer geboden. De bezoekers van DomeinMatch gingen niet hoger dan zo'n 18.000 euro, te weinig om de koop te bezegelen.

Fetish.nl leverde met 2.500 euro uiteindelijk het meeste op. Zaad.be verwisselde met een verkoopprijs van 35 euro voor het kleinste bedrag van eigenaar.

Gesprekken gaan door
De domeinnamen die niet zijn verkocht, blijven in handen van de biedende partijen. DomeinMatch laat weten dat het achter de schermen nog met partijen praat die buiten de veiling om hun slag willen slaan. Nick van der Leeuw, een van de organisatoren van de erotische themaveiling, stelt dat diverse geïnteresseerden anoniem wilden blijven en er daarom bewust voor kozen om niet mee te doen aan de openbare veiling.

Op DomeinMatch, dat een jaar geleden werd opgericht, staan in totaal ongeveer 100.000 domeinnamen te koop. Elke maand vindt een veiling plaats rond een bepaald thema.