Website Amerikaans leger gehackt door Syrisch Elektronisch Leger

THINKSTOCK
De website van het Amerikaanse leger is deze namiddag (lokale tijd) platgelegd. Een organisatie die zich het 'Syrisch Elektronisch Leger' (SEA) noemt, heeft via Twitter de verantwoordelijkheid voor die actie opgeëist, zo melden Amerikaanse media.

De site werd offline gehaald nadat er boodschappen op verschenen waarin de VS werd verweten Syrische rebellen op te leiden, zo meldt NBC News. Het is niet duidelijk of de site army.mil door de hackers of door het leger werd afgesloten. Het leger heeft aan CNN toegegeven dat de site werd aangevallen. "Toen onze aandacht werd gevestigd op de poging tot hacken heeft het leger passende preventieve maatregelen genomen om een inbreuk op gegevens van het leger te voorkomen ", zei generaal Malcolm Frost, hoofd publieke zaken van het leger.

Via de neergehaalde site army.mil wordt algemene informatie aangeboden aan het brede publiek. Er werd dan ook geen geheime informatie buitgemaakt door de hackers, klinkt het verder. Of de aanval inderdaad door het Syrisch Elektronisch Leger werd uitgevoerd, werd niet bevestigd. In het verleden had het SEA ook al de website van onder meer Chicago Tribune en Associated Press gehackt, zo deelt CNN nog mee.

Eind vorige week werd een veiligheidslek ontdekt bij het Amerikaanse regeringsbureau dat gegevens over federale ambtenaren verzamelt. De gegevens van 4 miljoen mensen kunnen daardoor in verkeerde handen zijn gevallen, liet het bureau weten. Regeringsfunctionarissen in Washington wezen met de beschuldigende vinger naar China. De affaire dreigt de Amerikaans-Chinese besprekingen deze maand te overschaduwen. De relatie tussen beide landen is toch al gespannen doordat China delen van de Zuid-Chinese Zee opeist.