Webopslagdienst Mega lanceert app voor iPhone

Ook een programma om uw Mega-account te synchroniseren met een pc of Mac komt eraan.
Screenshot Mega Ook een programma om uw Mega-account te synchroniseren met een pc of Mac komt eraan.
Bijna een jaar na de lancering van Mega, heeft het bedrijf een iOS-app voor z'n webopslagdienst uitgebracht. Met de app kunnen gebruikers van de dienst hun bestanden inzien, mappen maken of verwijderen, bestanden uploaden en bestanden beschikbaar maken voor offlinegebruik.

In de praktijk komt de werking van Mega sterk overeen met andere clouddiensten als Dropbox, Google Drive en SkyDrive van Microsoft.

Het onderscheid zit volgens Mega zelf in de manier waarop bestanden worden opgeslagen op de servers in Nieuw-Zeeland. Door het gebruik van sterke encryptie zou niemand, ook de medewerkers van Mega zelf niet, toegang kunnen krijgen tot uw bestanden.

Lage prijzen
Verder liggen de prijzen voor de dienst aanzienlijk lager dan bij de concurrentie. Bij een gratis account krijgt de gebruiker 50 gigabyte tot zijn beschikking en is die hoeveelheid tegen betaling fors te upgraden.

Voor Android was er al langer een officiële app te downloaden. Mensen met een iPad moeten nog even geduld hebben, schrijft Mega op de bedrijfsblog. Ook een programma om uw Mega-account te synchroniseren met een pc of Mac zou nog in de pijplijn zitten.

Op een versie voor de iPad is het nog even wachten.
Screenshot iTunes Op een versie voor de iPad is het nog even wachten.

Kim Dotcom
Mega werd opgezet door de extravagante entrepreneur Kim Dotcom. In september van dit jaar kondigde Dotcom aan dat hij opstapte als baas van het bedrijf.

Hij verklaarde toen zijn tijd harder nodig te hebben voor de copyrightzaak die nog altijd tegen hem loopt en voor de oprichting van zijn eigen politieke partij. Ook liet de flamboyante multimiljonair toen weten dat hij zich zou concentreren op de ontwikkeling van nieuwe muziekdienst 'Baboom'.

Kim Dotcom
AFP Kim Dotcom