Wat doe je wanneer iemand een hatelijk Facebook-bericht post?

New Tech City
Facebook is niet altijd een platform van zelfverheerlijking, eenhoorn- en babyfoto's. De sociaalnetwerksite wordt steeds meer een discussieforum waarin gebruikers hun politieke opinie ventileren. Dat kan tot irritaties leiden, maar het podcastkanaal New Tech City komt nu met een oplossing. Dat meldt nieuwsplatform Vox.

Het New Yorkse podcastkanaal New Tech City heeft een flowchart ontworpen die je toelaat om de best mogelijke reactie te vinden op een hatelijk Facebook-bericht in je nieuwsfeed.

Een survey van New Tech City bij 300 mensen heeft aangetoond dat dertig procent van de Facebook-gebruikers heeft overwogen om iemand te defrienden of te blokkeren omdat hij of zij offensief of irritant materiaal post.

Negeren meest gebruikelijke

Er is trouwens een reden waarom je meer posts ziet van Facebook-gebruikers die sterke opinies hebben. Volgens een studie van het gerenommeerde Pew Research Center over sociale media en politiek engagement zijn mensen die sterkere politieke banden hebben meer geneigd om iets te delen dan 'gematigden'.

Hoewel sommige Facebook-posts mensen razend maken, toont data van New Tech City aan dat de meest gebruikelijke reactie van Facebook-gebruikers op zo'n berichten het negeren is.