Vrouwelijke ingenieur ontketent Twitteroorlog tegen vooroordelen

De jobadvertentie die Isis Anchalee tal van seksistische commentaren opleverde.
OneLogin De jobadvertentie die Isis Anchalee tal van seksistische commentaren opleverde.
Hoe ziet een ingenieur eruit? Volgens vrouwelijk software-ingenieur Isis Anchalee Wenger bestaan daarover nog altijd te veel vooroordelen. Haar blogpost en Twitterhashtag #ILookLikeAnEngineer lokte inmiddels een storm van reacties uit.

Nadat haar werkgever had uitgepakt met een jobadvertentie waarop een foto van Wenger stond, ontving de vrouw talloze seksistische reacties. Iets waar zij en haar vrouwelijke collega's in de technische wereld wel vaker mee te maken krijgen.

Wenger reageerde met een blogpost, waarin ze de moeilijkheden beschrijft die vrouwen in technische functies ondervinden. De meeste mensen in de sector hebben goede bedoelingen, zo schrijft ze, "maar zijn blind voor de onzin waarmee vrouwen te maken krijgen".

"Enkele persoonlijke voorbeelden. In een professioneel kantoor kreeg ik dollarbriefjes toegeworpen door een man die voor dat bedrijf werkte. Tijdens een bootcamp (een training voor nieuwe werknemers, red.) stelde een ingenieur me expliciet voor 'vrienden met voordelen' te worden, terwijl ik solliciteerde in de school waar hij werkte."

De negatieve commentaren beu, lanceerde Isis Wenger een oproep aan iedereen die niet binnen het traditionele plaatje past: "Laten we herdefiniëren hoe een ingenieur er moet uitzien." Intussen ontstond onder de hashtag #ILookLikeAnEngineer een ware Twitterstrijd tegen vooroordelen.