Vrienden boos op klaagzang gestopte Instagramster Essena

Twee vriendinnen van de onlangs gestopte Instagramcelebrity Essena O'Neill, zeggen dat haar 'stopcampagne' nep is. In een vijftien minuten durende video bespreken de Amerikaanse zusjes Nina en Randa, eveneens internetsterren, de emotionele videoboodschap waarin Essena aankondigde te stoppen met het gebruik van het sociale medium: "Haar boodschap is net zo erg als een bewerkte foto op Instagram".

Nina en Randa, afkomstig uit Los Angeles, beginnen hun relaas met de leugens van hun vriendin over haar bezoek aan Amerika. De Australische Essena vertelde dat ze in Los Angeles was voor werk en naar eigen zeggen het toppunt van succes had bereikt. "Essena doet alsof ze de grote ster met veel werk was hier in Los Angeles, maar ze was hier voor vakantie. Ze kon niet eens werken omdat ze geen werkvisum had", reageren de twee zusjes verbolgen in de woensdag geüploade video.

"Toen ze hier was, was alles fantastisch. Ze wilden hier komen wonen, een auto kopen, een appartement met ons delen. Ze was heel blij en hield van Los Angeles, mede door een jongen die ze had ontmoet en waarmee ze afsprak.''

Enkele weken na haar vakantie kwam er einde aan de relatie met de Amerikaanse jongen. "Deze break-up zorgde ervoor dat Essena alleen nog maar negatief kon terugkijken op LA. Ze haatte de stad en de, volgens haar, verschrikkelijke mensen."

Essena O'Neill te midden van haar 'vriendinnen' Nina en Randa
Youtube Nina en Randa Essena O'Neill te midden van haar 'vriendinnen' Nina en Randa

Net zo nep
"Essena doet een boekje open over de nepheid van de social media. Maar wij vinden dat haar neppe emotionele videoboodschap net zo erg is als een bewerkte foto op Instagram'', gaan de zusjes verder met hun verhaal.

Het verbaast de brunettes dat Essena in haar video van vorige week zo negatief praat over Los Angeles. Tijdens haar verblijf bij hun in huis, namen Nina en Randa de Australische overal mee naar toe en stelden ze haar voor aan al hun vrienden. Inclusief de jongen waarmee ze zo close werd.

In haar video kraakte Essena de hele social media-wereld af en zette daarmee ook de vriendschap met haar vrienden onder druk. "We zijn door social media vrienden geworden van elkaar. In haar video kraakt ze nu alles af wat wij haar hebben laten zien in Los Angeles. Alles zou nep zijn."

Contrast
De Australische internetster postte haar emotionele videoboodschap online omdat ze klaar was met de nepwereld waarin ze leefde. Ondertussen explodeerde volgens Nina en Randa het aantal volgers van Essena. Een enorm contrast met de boodschap die ze wilde uitdragen.

Ze trok de stekker uit haar succesvolle Instagramaccount, omdat ze vond dat ze niet haar ware leven kon laten zien. Online bestond haar leven uit poseren in een bikini terwijl ze slurpt aan een healthy-superfood-slow juice. Maar, zo vertelde ze, al die foto's waren enorme geënsceneerd, geen foto werd spontaan gemaakt.

De 18-jarige Essena gooide een week geleden het roer dus volledig om, maar juist haar openhartigheid wordt nu als nep bestempeld. Haar Instagrampagina is inmiddels niet meer beschikbaar.

NOT REAL LIFE - I didn't pay for the dress, took countless photos trying to look hot for Instagram, the formal made me feel incredibly alone. BEHIND THE IMAGE COMING SOON - www.letsbegamechangers.com