Voortaan kan je reageren met emoji's op Facebook-commentaren

kos
Facebookgebruikers kunnen voortaan ook met emoji's reageren op commentaren op de socialenetwerksite. Facebook heeft de nieuwe functie net ingevoerd, al is ze nog niet overal beschikbaar.

Leden van het sociale netwerk kunnen voortaan snel reageren op berichten in discussies met knoppen voor 'vind ik leuk', 'haha', 'love', droevig' en 'boos'.  Dat kan door op de like-knop net onder de reactie te gaan staan en te wachten tot de emoji's verschijnen.

Tot voor kort konden gebruikers een Facebook-commentaar enkel 'leuk' vinden of erop reageren met een bericht of foto. Met de emoji's kan je nu met één klikje laten weten wat je van een opmerking vindt.

"We hebben van gebruikers vernomen dat ze meer manieren willen om hun reactie in Facebook-conversaties te kunnen tonen, dus we creëren nu de mogelijkheid om te reageren op commentaren," laat het bedrijf weten.

Facebook lanceerde de emoji's ongeveer jaar geleden, maar tot op heden waren ze enkel beschikbaar om te reageren op berichten en updates, niet op commentaren. Ondertussen zijn de emoji's ook te vinden op Messenger, waar ze werken op dezelfde manier.