Virtueel rondwandelen in Rubenszaal van Museum voor Schone Kunsten

UNKNOWN
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) lanceert op zijn nieuwe website een virtueel bezoek aan de Rubenszaal, waarbij je als een bezoeker langs de prachtige schilderijen kan wandelen. Het museum heeft het over een primeur voor België.

De applicatie is beschikbaar op de website, maar ook voor iPhone, IPad of iPod Touch op iTunes. Je ziet niet enkel afbeeldingen van de schilderijen, maar kan zelf rondwandelen in de zaal en schilderijen in detail bekijken en informatie opvragen.
 
Naast het virtuele bezoek is er onder meer een collectiecatalogus met 4.500 kunstwerken, een kalender en kan je meer informatie krijgen over hoogtepunten uit de verzameling. Met de vernieuwde website wil het KMSKA "nog voor de sluiting meer dan ooit toegankelijk zijn".
 
Nog tot 3 oktober loopt in het museum de tentoonstelling Closing Time, waarna een groot deel van de collectie elders wordt tentoongesteld en het museum een grote renovatie ondergaat. Ook over die renovatiewerken en het masterplan biedt de nieuwe website informatie. De website is drietalig en zo opgemaakt dat hij ook vlot kan worden geconsulteerd door mensen met beperkingen.
 
Het KMSKA is ook actief op sociale netwerksites als Facebook en Twitter. Het KMSKA werkte samen met de Gentse firma The Reference voor de technische kant van de website, GriN uit Antwerpen werkte de 3D-applicatie uit. De nieuwe website is sinds vandaag online op www.kmska.be. (belga/ka)