Verwijder jezelf van het internet met één druk op deze knop

Thinkstock
Twitter, Instagram, Pinterest, social media kunnen geweldig zijn, maar tegelijkertijd ook je hele leven opeisen. Het is niet raar als je plots je account wil opzeggen, steeds meer mensen kiezen voor een digital detox. Er was nooit een makkelijke manier om al je profielen in één keer te verwijderen, tot nu.

Zweedse ontwikkelaars Wille Dahlbo en Linus Unnebäck lanceerden Deseat.me. Een website waarbij je alle profielen en pagina's kunt verwijderen in enkele muisklikken. Wanneer je inlogt op de website met een Google-account, gaat die op zoek naar apps en diensten waar je je op hebt ingeschreven en stelt die een overzichtelijke lijst van alle bestaande profielen op.

Naast elke gevonden account krijg je een handige link naar een pagina waar je je kunt uitschrijven voor die dienst. En enkele clicks later bestaat je account niet meer.

Afhankelijk van hoeveel tijd je nodig hebt om door heel de lijst te gaan, kun je al je profielen verwijderen. Als je jezelf wilt bevrijden van social media, is deze website dus de snelste weg.

deseat.meReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels