Verander takenlijsten in diagrammen met DropTask

DropTask
Apps en webdiensten waarmee u 'to-do'-lijstjes bijhoudt zijn handig tot het aantal nog niet afgewerkte taken te groot wordt: dan wordt het eerder een drempel om u een weg door die lange collectie te speuren. De nieuwe takenmanager DropTask wil de boel nu wat overzichtelijker maken door de lijstjes te vervangen door diagrammen.

U hebt iets nodig om het overzicht te bewaren over de dingen die uw werk en uw privéleven allemaal van u vragen. Maar een lange lijst van nog openstaande taken doorspeuren kan behoorlijk ontmoedigend zijn. Misschien helpt het als u die taken visueel voorstelt in plaats van in een lijst, dacht de Britse startup DropTask. Het bedrijf levert nu een takenmanager die werkt op basis van cirkeldiagrammen, waardoor het aantal mogelijkheden toeneemt om het overzicht te bewaren, maar ook om prioriteiten te stellen. Los van de visuele voorstelling beschikt DropTask ook over een aantal slimme filters, zodat het doorzoeken van uw taken eveneens makkelijker wordt.

DropTask werkt op eender welk internetvaardig toestel via de webbrowser, maar heeft ook een aparte app voor de iPhone en iPad. Inloggen kan heel eenvoudig via het online 'paspoort' dat uw Facebook- of Google+-account is. Vooral de iPad-versie van de app, die we eventjes uitprobeerden, is erg intuïtief. De iPhone-uitvoering moet het, voor dit soort toepassingen, met een veel te klein scherm stellen, maar kan wel handig zijn om uw takenbatterij snel door een filter te halen.

DropTask

Wat meteen opvalt aan DropTask is de kleurrijke interface, maar onder die eenvoud schuilt tegelijkertijd een brede waaier aan mogelijkheden. Zo kunt u meteen al de relevante bestanden uploaden in uw taak, bepaalde agendapunten doorsturen naar andere gebruikers, de vooruitgang van zo'n samenwerking in de gaten houden, en rechtstreeks communiceren via DropTask. Binnenkort komt er ook een professionele versie met krachtigere mogelijkheden.