Vente-Exclusive.com is beste Belgische webwinkel

THINKSTOCK
Vente-Exclusive.com is beste webwinkel van België. De site kreeg donderdag de BeCommerce Overall Award tijdens de 9e uitreiking van de BeCommerce Awards in Brussel.

Er werden in totaal 17 prijzen uitgereikt. Vijf winnaars werden geselecteerd door een professionele jury. De andere winnaars werden verkozen door de consument. Vente-Exclusive.com kreeg de BeCommerce Overall Award, de prijs voor de beste webshop in alle categorieën, "omwille van de bekendheid bij het grote publiek en omwille van de uitzonderlijk resultaten van het voorbije jaar".

De jury reikte dit jaar voor het eerst de 'Start-Up' Starter Award uit. Die eer ging naar Carré Noir.be. Pizza.be ontving de Mobile Award, de prijs voor de commerciële website met de beste mobiele interface. De online schoenenwinkel Sarenza.be werd beloond met de Cross Border Award, voor de beste grensoverschrijdende winkel. De prijs voor de beste webshop die in de loop van de voorbije twee jaar opgestart werd, de Starters Award, ging naar de kledingwinkel Close-up.be van Katja Retsin. Ten slotte won ook de cosmeticareus Yves-Rocher.be voor het tweede jaar op rij de Green Award, de prijs voor de webshop die het best het milieu respecteert.

Zo'n 40.000 consumenten brachten hun stem uit voor hun favoriete online winkel, in twaalf verschillende categorieën. De publieksprijzen van 2014 gingen naar: Voeding: Wijnvoordeel.be. Elektronica: Replacedirect.be Huis. Tuin & Dier: Ledsky.be. Kleding & Toebehoren: Snapstore.be. Multimedia: Unigro.be. Ontspanning & Vrije tijd: Smartphoto.be. Reizen: Travelbird.be. Financiële producten: Belfius.be. Telecom: Belgacom.be. Schoonheid & Gezondheid: Lensonline.be. Vliegtickets: Jetairfly.com