Vanden Borre belooft thuislevering binnen de 2 uur

THINKSTOCK
Vanden Borre pakt uit met een stunt. Een product online bestellen en "binnen de 2 uur" aan huis geleverd krijgen? Volgens de elektroketen is het mogelijk.

Vanden Borre heeft naar eigen zeggen een belangrijk voordeel tegenover de 'pure' webshops. Achter e-commerce van de bekende winkelketen zit een netwerk van 60 fysieke winkels verspreid over het land. Dat maakt "een snelle levering" mogelijk, klinkt het.

Concreet: wie van maandag tot zaterdag tussen 10 en 17 uur een product bestelt dat binnen een straal van 20 kilometer beschikbaar is in een Vanden Borre-winkel, kan het voor 19 euro extra binnen de 2 uur aan huis laten leveren.

Kleine producten

"De snelle levering is de voorbije 10 dagen getest in verschillende regio's in België. De gemiddelde leveringstermijn is 1 uur en 2 minuten." De winkelketen heeft er dus alle vertrouwen in dat de maximale leveringstermijn van 2 uur gegarandeerd kan worden.

Het gaat daarbij wel enkel om 'kleinere' producten die niet meer dan 30 kilogram wegen. Groot elektro, zoals bijvoorbeeld een wasmachine, moet na de levering ook nog geïnstalleerd worden, en dat neemt wat meer tijd in beslag.

De extra inspanning van Vanden Borre betekent een nieuwe mijlpaal in de concurrentiestrijd in e-commerceland. Eerder dit jaar pionierden webwinkel Coolblue en pakketbezorger PostNL al met gratis zondaglevering in België en Nederland.