Valentijn was Tinders meest succesvolle dag ooit

ANP
Swipen of liken? Vrijgezellen maakten zaterdag op Valentijnsdag gretig gebruik van datingapp Tinder, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

Nog nooit registreerde Tinder zoveel swipes, matches en berichten als op 14 februari. Het opzet van de app is simpel: je swipet van persoon naar persoon. Je krijgt wat foto's en een korte beschrijving te zien en kan dan beslissen of je die persoon 'wegveegt' of 'liket'. Vindt die persoon jou ook leuk, dan heb je een match. In dat geval kan je berichten naar elkaar sturen.

"Ik denk dat mensen - in het algemeen - op Valentijnsdag en na de nieuwsjaarsperiode meer interesse hebben in hun liefdesleven. Je ziet dan ook een stijging in het gebruik", legt Sean Rad, CEO en medeoprichter van Tinder, uit.

Ik denk dat mensen - in het algemeen - op Valentijnsdag en na de nieuwsjaarsperiode meer interesse hebben in hun liefdesleven. Je ziet dan ook een stijging in het gebruik

Sean Rad, CEO en medeoprichter van Tinder

Water bij de wijn

In de Verenigde Staten resulteerde dat in een record. Het algemene gebruik nam 7 procent toe ten opzichte van de week ervoor, het versturen van berichten met meer dan 5 procent. Er werden ook 6 procent meer matches geregistreerd. CEO Rad dacht dat dat niet het geval zou zijn, maar Tindergebruikers toonden zich op zaterdag bereid meer water bij de wijn te doen.

Volgens onderzoekster Jessica Carbino waren het vooral mannen die sneller naar Tinder grepen op zaterdag. "Het is mogelijk dat het mannen meer interesseert om een Valentijnsdate te hebben dan eerst werd gedacht." Op zondag ging het gebruik van Tinder weer naar omlaag.

ANP