Twitterteletijdmachine neemt u mee naar eerste tweets over bepaald onderwerp

GETTY
Bijna 300 miljoen twitteraars versturen ondertussen samen meer dan 500 miljoen tweets per dag. Dat zijn er 3,5 miljard per week, 15 miljard per maand of meer dan 182 miljard per jaar. Het is moeilijk voor te stellen dat er nog een onderwerp bestaat waarover nooit getweet is. De site Who Tweeted It First laat u nu opzoeken welke tweet over eender welk onderwerp de eerste ooit was.

Het was Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter, die op 21 maart 2006 de allereerste tweet ooit verstuurde, met de belangwekkende boodschap 'just setting up my twttr':

Dorsey, door zijn job natuurlijk een voorloper, was ook de eerste om te tweeten over andere voorwerpen. Bijvoorbeeld over zijn Blackberry of de iPhone, lang voor die effectief op de markt kwam trouwens:

De eerste tweet over België werd in november 2006 geschreven:

De eerste tweet over De Morgen werd trouwens in maart 2007 verstuurd, door Bart De Waele die meldde dat het content management systeem Drupal in de krant stond:

Bart De Wever kreeg de eerst in de allereerste tweet over zijn persoon meteen vergeleken te worden met die andere bekende burgemeester, mayor Quimby uit The Simpsons:

De eerste tweet over Barack Obama dateert uit 2006, ruim twee jaar voor hij Amerikaans president zou worden: