Twitter geeft gebruikers optie om geen antwoorden te krijgen op tweets

Beeld ter illustratie, Twitter.
Getty Images Beeld ter illustratie, Twitter.
Twitter gaat gebruikers de optie geven om geen antwoorden te krijgen op tweets of alleen antwoorden van mensen die zij zelf volgen. Het is een nieuwe manier om online pesterijen te beperken die Twitter uittest.

“We willen mensen helpen om zich veiliger te voelen als ze deelnemen aan een dialoog op Twitter. We willen hen meer controle geven over de conversaties die ze aangaan”, zegt het sociale netwerk op zijn communicatie-account. “We gaan verschillende opties testen voor wie op tweets kan antwoorden begin 2020.”

Op een voorstelling op technologiebeurs CES in Las Vegas gaven Twitter-verantwoordelijken meer details, volgens de gespecialiseerde site TechCrunch. In het eerste kwartaal zal Twitter vier opties testen. De eerste is de meest radicale optie, waarbij niemand kan antwoorden, tenzij degenen die in het bericht geciteerd worden. De gebruiker zal er ook voor kunnen kiezen dat alleen de accounts kunnen reageren die hij of zij zelf volgt. De meest open optie is die waarbij alle Twitter-gebruikers kunnen reageren.

Een test met de functie begint binnen een paar maanden, een wereldwijde release volgt later dit jaar. De opties zullen te vinden zijn in het venster om een Twitterbericht samen te stellen.

Momenteel zijn de mogelijkheden beperkt om de antwoorden op een tweet te beperken. Ofwel moet het daarvoor tweets ‘beschermen’, zodat alleen volgers die nog kunnen zien. Ofwel moet het andere gebruikers rechtstreeks blokkeren.

Meer functies 

Twitter omschreef nog meer nieuwe functies, waaronder voor het volgen van onderwerpen. Daarmee begint het sociale medium binnenkort. Die functie was al eerder aangekondigd. Ook komt er een nieuwe interface voor de weergave van gesprekken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.