Twitter drijft de spot met seksloze Pairi Daiza-panda's

Twitter
Er zal dit jaar geen baby-panda het levenslicht zien in dierenpark Paira Daizi. Vorige week toonden pandamannetje Xing Hui en wijfje Hao Hao voor het eerst sinds hun aankomst in ons land seksuele interesse in elkaar, maar nu blijkt dat Xing Hui "onvoldoende dominant en rijp" is om zich voort te planten. Op Twitter wordt met spotternij gereageerd op de seksloze panda's.

Luidop werd al gedroomd van een kleintje, maar de fans van de paradepaardjes in het Henegouwse dierenpark zullen hun enthousiasme een jaar moeten opbergen.

Hao Hao had vorige week een aantal keer haar staart in de lucht gestoken, "waardoor ze geursignalen uitscheidt en zich 'beschikbaar' toont voor een partner", klonk het vijf dagen geleden nog hoopvol in het park. Xing Hui reageerde op de krolse avances, maar blijkt nu toch niet klaar te zijn om zich voort te planten, meldden zijn verzorgers.

Hoewel de twee duidelijk interesse toonden in elkaar, kwam het niet tot koekenbak, en dus is het weer een jaar wachten. Want elk jaar toont het mannetje vijf tot zes maanden interesse, terwijl de goesting van het vrouwtje al na 24 tot 72 uur gaat liggen.

Een gemiste kans, maar hoopgevend voor volgend jaar. Twitteraars reageren ondertussen met geestige berichten en cartoons op de seksloze panda's. Een overzicht.