Twitter boekt meer winst en hogere omzet: beurswaarde schiet 16% omhoog

Twitter won bij de opening van Wall Street bijna 16 procent aan beurswaarde.
REUTERS Twitter won bij de opening van Wall Street bijna 16 procent aan beurswaarde.
Twitter heeft zijn omzet en winst in het derde kwartaal stevig opgevoerd. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten. Twitter won bij de opening van Wall Street bijna 16 procent aan beurswaarde. 

Twitter streek in de drie maanden tot en met september 758,1 miljoen dollar aan omzet op, 29 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totaalopbrengst viel ook stukken hoger uit dan de meest optimistische schatting van marktvorsers. De operationele winst overtrof met 295,4 miljoen dollar eveneens de verwachtingen.

Het aantal gebruikers, voor analisten een belangrijk gegeven, is wel gedaald. In het derde kwartaal daalde het gemiddelde aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter tot 326 miljoen, 9 miljoen minder dan in de voorgaande drie maanden. Daar staat tegenover dat het aantal mensen dat het sociale medium dagelijks gebruikt 9 procent steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, stipt het bedrijf aan.

Nepaccounts

Twitter kreeg veel kritiek in de nasleep op de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die mede via nepgebruikers op social media zouden zijn beïnvloed. In reactie daarop haalde Twitter flink de bezem door accounts die geautomatiseerd spam of propaganda de wereld in sturen. Volgens topman Jack Dorsey kosten die ingrepen op de korte termijn weliswaar klanten, maar zijn ze op de lange termijn nodig om gebruikers aan het platform te binden.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.