Twitter blokkeert populair pro-Trump account voor copyrightschendingen

Illustratiefoto.
AFP Illustratiefoto.
Een geliefkoosd Twitteraccount onder aanhangers van president Donald Trump, Carpe Donktum, is door Twitter geblokkeerd. Het is de tweede keer in 24 uur dat het sociale mediaplatform optreedt tegen content over de Amerikaanse president. Op Facebook blijft het account voorlopig wel nog overeind. De zoon van Trump, Donald Trump Jr., heeft al gereageerd op het voorval.

Een woordvoerder van Twitter heeft aan de Amerikaanse nieuwszender Fox News laten weten dat het bedrijf klachten over copyright serieus neemt en het account na meerdere inbreuken nu is verwijderd. Vorige week vrijdag tweette de president nog een video afkomstig van het account. 

In die video was te zien hoe een een zwarte kleuter lijkt weg te lopen van een wit kindje. In de bijhorende banner, die zogezegd van CNN kwam, stond: “Bange kleuter loopt weg van racistische baby. Racistische baby waarschijnlijk Trump-stemmer.” De video werd later offline gehaald en Twitter waarschuwde andere gebruikers ook voor de gemanipuleerde beelden.

Permanent geblokkeerd

In een bericht reageert de eigenaar achter het account dat hij of zij altijd meewerkte als Twitter vroeg om een tweet offline te halen. Twitter zou de eigenaar daarnaast ook geen manier geven om het account terug te krijgen, waardoor het permanent geblokkeerd zal blijven.

De zoon van de president, Donald Trump Jr., heeft al laten te weten dat hij de actie van Twitter veroordeelt. “Het is duidelijk dat Twitter en Jack (CEO van Twitter, red.) een gerichte actie zijn gestart om conservatieve stemmen te laten zwijgen naarmate we dichter bij de verkiezingen komen”, aldus de presidentszoon.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jurgen Vermaut

    Nooit gedacht dat een groot tech-bedrijf scrupules had. D3 wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  • Heinrich Wolf

    Hoe dom denkt Donald jr. dat de mensen zijn? Zo dom als hijzelf? Het is een affront want iedereen heeft dat filmpje gezien en weet dat deze peuters eerst op elkander toelopen en knuffelen en om daarna speels weg te lopen.

  • Maartje Nieuwboter

    Twitter doet actief aan politiek. Ik vind dat eigenlijk wel straf.