Tweevoudig moordenaar post vanuit zijn cel vrolijk foto's op Facebook

Facebook
In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over een brutale moordenaar die vanuit zijn cel foto's van zichzelf op Facebook zette met een naar binnen gesmokkelde telefoon. Jake Sheehan (27) zit een celstraf uit van minimum 25 jaar voor de moord op een meisje van zeventien en haar grootmoeder.

Shannen Vickers (17) en haar oma Pauline Adams (57) stierven toen Sheehan hun flat in brand stak, omdat een kleinzoon van Pauline een schuld van 17 euro niet afbetaalde. De feiten gebeurden in Mile End, in het oosten van Londen, in 2009.

Schuldgevoel
De dader werd veroordeeld en zeven jaar later lijkt hij niet echt gekweld te worden door schuldgevoel. Zo blijkt toch uit beelden die hij op zijn Facebookpagina 'Jake John' deelde met vrienden. Op een van de foto's is de kerel te zien terwijl hij in ontbloot bovenlijf uit de douche stapt. Andere tonen een tatoeage op zijn biceps en een opgestoken middelvinger.

Shannen Vickers en haar oma Pauline Adams.
rv Shannen Vickers en haar oma Pauline Adams.

Een bron vertelde aan de Britse krant The Mirror dat Sheehan bijna elke avond met vrienden chat via Facebook Messenger. "Hij lijkt niet veel te geven om de gevangenisregels, die mobiele telefoons en toegang tot het internet verbieden", klinkt het. "Je zou het hem niet aangeven waarvoor hij achter de tralies zit. De Facebookpagina ziet er ook heel gewoon uit."

Onderzoek
Volgens het Britse ministerie van Justitie is de politie al een onderzoek gestart. "We hebben de telefoon onmiddellijk in beslag genomen en het Facebookaccount afgesloten", aldus een woordvoerder. "We zullen de maatregelen om telefoons te vinden en te blokkeren in de cel nog opdrijven. Wie ermee wordt betrapt, kijkt aan tegen een verlenging van zijn celstraf."