Twee slachtoffers van hack Ashley Madison plegen zelfmoord

AP
Twee mannen die een profiel hadden op de vreemdgaansite Ashley Madison hebben na de hack van vorige week, waardoor hun gegevens openbaar werden gemaakt, zelfmoord gepleegd. Dat meldt de BBC op basis van verslagen van de Canadese politie.

Het nieuws werd deze namiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Toronto. "Sinds deze morgen hebben we al twee meldingen van zelfmoord die gelinkt kunnen worden aan het lek van de Ashley Madison-website", verklaarde de Canadese korpschef Bryce Evans.

De overspelsite AshleyMadison.com werd vorige week gehackt. Daarmee zijn de gegevens van zo'n 32 miljoen gebruikers wereldwijd op straat beland. De politie zoekt momenteel nog naar de daders van die criminele daad. Die belooft een beloning van 500.000 dollar (zo'n 432.000 euro) voor een aanwijzing die kan leiden tot de arrestatie van de hackers. De hackers, die zichzelf 'The Impact Team' noemen, gooiden de gegevens van miljoenen gebruikers in de openbaarheid. De politie heeft voorts weet van mensen wier naam op de site prijkt(e) en die nu worden afgeperst. Avid Life Media, eigenaar van Ashley Madison, is in Canada gevestigd.