Total waarschuwt klanten voor mails van oplichters

Total Belgium waarschuwt haar klanten voor oplichters die in naam van het bedrijf frauduleuze e-mails versturen. "Deze e-mails bevatten een aanlokkelijk aanbod met bedragen die kunnen oplopen tot 850 euro", meldt het bedrijf. "

Wij willen onze klanten aansporen om op dergelijke e-mails niet te antwoorden en online klacht in te dienen via de website van de FOD Economie."

Cadeaubon
De oplichters doen de ontvangers geloven dat ze een cadeaubon met een waarde tot 850 euro kunnen winnen. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten ze antwoorden op drie vragen, en vervolgens een 0900-nummer te bellen. Naar dat nummer bellen kost 18 euro/minuut.

Total raadt consumenten aan om op te letten voor mails waarin de naam of het logo van Total voorkomt, of een afbeelding die naar een van de bedrijfsactiviteiten verwijst. Het bedrijf vraagt na te kijken of het e-mailadres van de verzender de vorm email@campaigns.total.be heeft. "Als dit niet het geval is, heeft u te maken met oplichterij en raden wij u aan deze e-mail te vernietigen en online klacht in te dienen op de website van FOD Economie", zegt Total-woordvoerder Pascal de Crem.

Het bedrijf laat ook nog weten niet het enige slachtoffer te zijn van deze zwendel. "Het blijkt dat ook andere bedrijven zich in deze situatie bevinden", klinkt het.