Topman Facebook schenkt 120 miljoen aan scholen

AP
Facebook-topman Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan schenken 120 miljoen dollar aan scholen in San Francisco. Het koppel zegt de donatie te willen doen aan scholen in de arme gemeenschappen in de Bay Area van San Francisco waar ze zelf wonen en werken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Zuckerberg heeft een geschat vermogen van bijna 20 miljard dollar.

Het doel is met het geld nieuwe scholen te stichten en bestaande scholen te steunen. De twee noemen de investering een druppel in de emmer vergeleken met de uitdagingen waarvoor scholen staan, maar hopen dat hun inspanningen een katalysator zijn voor positieve veranderingen.

Het geld komt uit een fonds van ongeveer 1 miljard dollar dat Facebook in 2013 instelde voor donaties aan de Silicon Valley Community Foundation, een stichting voor goede doelen.

In 2010 gaven Zuckerberg en Chan al 100 miljoen dollar aan openbare scholen in Newark, in de Amerikaanse staat New York. "Het is nog te vroeg om de volledige resultaten in Newark te zien, maar we boeken vooruitgang", aldus Zuckerberg en Chan in een opiniestuk. Volgens hen is het slagingspercentage op de scholen in Newark met 10 procent gestegen.