Ga naar de mobiele website
^ Top

Tiener stapt live op Facebook uit het leven. En het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt

Facebook
Een meisje van 14 heeft haar zelfmoord live gestreamd op Facebook. Ze stapte zondag uit het leven in de badkamer van het pleeggezin waar ze verbleef. Een vriendinnetje van Nakia Venant uit Miami Gardens in Florida zag het filmpje en verwittigde nog de politie, maar die kwam te laat. Drie weken geleden pleegde ook al een meisje van 12 uit Georgia live op Facebook zelfmoord.

Nakia ging over tot haar wanhoopsdaad om 3 uur in de morgen, terwijl haar pleegouders sliepen. Het meisje - dat afkomstig was uit Haïti - ging naar school aan de Young Women's Preparatory Academy en zou volgens een vrouw van wie wordt aangenomen dat ze haar biologische moeder is, een moeilijk leven hebben gehad. Ze kwam al in aanvaring met het gerecht en werd al geschorst van school.

Facebook

Het zelfmoordfilmpje dat twee uur duurde, werd opgemerkt door een vriendinnetje van het meisje dat wakker was. Zij belde de politie van Miami-Dade, maar gaf het verkeerde adres door. Daar aangekomen konden de bewoners de politie wel op het juiste spoor zetten, maar het bleek al te laat te zijn. De agenten probeerden het meisje nog te reanimeren, maar tevergeefs. Ze werd nog naar het Jackson Northziekenhuis gebracht, maar werd daar doodverklaard.

Rouwbetuigingen
Op de Facebookpagina van het meisje stromen de rouwbetuigingen binnen. Daarbij ook het getuigenis van een vrouw van wie wordt aangenomen dat ze haar biologische moeder is. "Ik was hard voor je toen je je slecht gedroeg", schrijft ze. Volgens haar werd Nakia twee keer opgepakt en drie keer van school gestuurd. Ze zou softdrugs gerookt hebben, alcohol gedronken en ze was seksueel actief. "Je mocht eigenlijk niet op het internet als onderdeel van je straf. Het systeem heeft ons in de steek gelaten."

Facebook

De politie en plaatselijke sociale diensten hebben een onderzoek geopend naar de zelfdoding. Ze kwam er drie weken nadat nog een andere tiener live op Facebook uit het leven stapte: de 12-jarige Katelyn Nicole Davis uit Georgia. Dat meisje vertelde eerst dat ze seksueel misbruikt was door een familielid.

Zelfmoordlijn
Met vragen over zelfdoding kan je terecht op de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813.

Katelyn Nicole Davis.
Facebook Katelyn Nicole Davis.
Meer over


Meld een bug