Telenet: "Vlaanderen zou beter 3 miljard euro belastinggeld investeren in onderwijs in plaats van in superkabel"

belga
De 3 miljard euro die Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) denkt nodig te hebben om overal in Vlaanderen supersnel internet beschikbaar te maken, zou beter in onderwijs geïnvesteerd worden. Dat zegt Telenet in een reactie op het plan van Muyters.

Het telecomberdrijf zegt wel achter de ambitie van Muyters te staan. "Telenet is daar al mee bezig en zal tegen eind 2019 overal in Vlaanderen meer dan 1 Gigabit/seconde kunnen aanbieden waardoor Vlaanderen aan de kop in Europa is en blijft", zegt het bedrijf, dat met een Europese studie zwaait waaruit blijkt dat België in de top 3 van Europa staat voor digitale infrastructuur.

"We staan echter maar op plaats 11 voor Digital Human Capital en op plaats 13 voor digitale publieke dienstverlening. Om de ambitie van een digitaal Vlaanderen waar te maken, moet dus in de eerste plaats in onderwijs, digitale overheden en digitale vaardigheden geïnvesteerd worden", klinkt het. "Telenet stelt zich daarom de vraag of het niet beter is om 3 miljard euro belastinggeld te investeren in onderwijs, dat met dat geld kinderen en jongeren van vandaag en morgen kan opleiden als digitale wereldburgers, en in opleidingen die kansarme jongeren de digitale vaardigheden aanleren om zo een plaats op de arbeidsmarkt te verwerven."

Proximus van zijn kant zegt open te staan voor samenwerking, maar dan op voorwaarde "dat dit de uitrol van het glasvezelnetwerk sneller, efficiënter en goedkoper naar meer mensen en bedrijven kan brengen". Met de minister zelf heeft Proximus nog niet samengezeten. "We hopen snel een uitnodiging te ontvangen", aldus de telecomoperator.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Reybroeck

  Typisch telenet, ze zouden hun monopolie verliezen en hun woekerprijzen niet meer kunnen hanteren. Telenet moet zo wat het enige bedrijf zijn in de Europese Unie die dergelijke schandalige prijzen hanteert en in de meeste gevallen nog met een datalimiet !! Er moet dringend meer werk gemaakt worden van concurrentie in dit apenland, liever vandaag dan morgen.

 • Jan Herremans

  In hoeverre is die glavezelaansluiting voor de modale burger nog nodig eens het 5G GSM netwerk ingevoerd is? Glasvezel voor bedrijven met veel dataverkeer OK maar wat levert het meer op voor de gewone burger? 10 dezelfde TV kanalen ter zelfdertijd doorsturen naar elke klant die er een bekijkt?

 • gustaaf van bever

  Muyters, ga er voor en internet voor iedereen !!! Betaalbaar dan. Telenet zou natuurlijk veel ( te hoge) inkomsten gaan missen;..Dus verdeel en heers..

 • Peet V gilst

  t internet is snel zat maar de duw die telenet geeft moet wel aankomen...of niet?

 • roland peeters

  Muyters, zorg eerst dat in de gerechts hoven een klein computerke wordt aangekocht ,zodat ze geen acht maanden tussen papieren en in manden moeten zoeken om bewijs materiaal te vinden ! Wij hebben geen "superkabel" nodig maar" super ministers" om het land op de rails te krijgen.