Telenet verhoogt prijzen op 19 februari - De Croo wil overstap naar concurrentie vergemakkelijken

belga
Telenet verhoogt op 19 februari de prijzen van een reeks diensten. Zo worden de populaire bundels Whop en Whoppa 1,99 procent duurder (of respectievelijk 1,35 en 1,55 euro per maand). Dat staat vandaag op de website van Telenet. Federaal minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) reageert kritisch op de recente prijsverhogingen in de telecomsector. Hij wil naar eigen zeggen de macht van de consument in de sector versterken.

Ook de prijzen van de bundels voor zakenklanten (Fluo en Fluo Home) gaan omhoog, net als de tarieven van apart aangeboden internetproducten (met maximaal 1,29 procent), aldus Telenet.

De prijzen van andere producten blijven ongewijzigd, zoals die van het all-inaanbod WIGO en de entertainmentpakketten Play, Play More en Play Sports.

Volgens Telenet is de prijsverhoging nodig om te kunnen blijven investeren in zijn netwerk. De vraag naar snellere verbindingen, meer keuzemogelijkheden, meer mobiel internet en meer capaciteit blijft immers toenemen, klinkt het. Het bedrijf benadrukt dat "de inflatie als leidraad werd genomen" bij de tariefaanpassingen.

De tarieven bij Base, waarvan de overname door Telenet begin vorig jaar werd afgerond, veranderen niet.

Die andere mobiele speler, Orange (ex-Mobistar), zegt bij monde van woordvoerster Annelore Marynissen dat hun prijzen onveranderd blijven.

Proximus
Bij concurrent Proximus was er op 1 januari een prijsverhoging. Het bedrijf maakte een reeks oude producten duurder, waarvan de meeste niet meer worden verkocht sinds de lancering van een nieuw aanbod in oktober vorig jaar. Toen werden onder meer Tuttimus, Mobilus en Familus op de markt gebracht.

BELGA

Makkelijker overstappen naar concurrentie

Federaal minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld)is niet opgezet met de nieuwe prijsverhoging en wil dat de consument makkelijker van de ene naar de andere operator kan overstappen. "Vanaf midden dit jaar komt er een regeling waarmee mensen makkelijker van operator kunnen veranderen, net zoals dat vandaag bijvoorbeeld kan voor je gas- of elektriciteitsleverancier", stelt De Croo. Hij moedigt mensen ook aan om op de website bestetarief.be (van de telecomregulator BIPT) de prijzen te vergelijken.

Daarnaast is De Croo tevreden dat er met Orange een derde aanbieder op de markt is gekomen van bundels internet, tv en gsm. "Dat bedrijf heeft al aangekondigd dat het de markt wil wakker schudden. Een telecomspeler erbij betekent op termijn méér concurrentie, méér druk op de prijzen en méér keuze voor de consument. En dat is een goede zaak", aldus de minister.

BELGA