Telenet steekt Proximus voorbij en biedt snelste internet aan

Thinkstock
Telenet heeft een nieuwe formule gelanceerd waarmee klanten hun surfsnelheid kunnen verdubbelen tot 400 Mbps. Dat is de hoogste downloadsnelheid die in België voor particulieren op de markt is. Proximus gaat tot 350 Mbps op zijn fibernetwerk, maar dat is nog maar beperkt uitgerold.

Telenet verkoopt de optie "speedboost" enkel aan klanten die WIGO, Whoppa of Internet 200 hebben. Voor 15 euro per maand extra verdubbelt hun downloadsnelheid naar 400 Mbps en wordt uploadsnelheid 40 Mbps. Het bedrijf mikt op een beperkte groep internetgebruikers die nood hebben aan die snelheden, zoals gamers of mensen die 4K-televisie streamen.

Concurrent Proximus was tot nu toe de snelheidskampioen in België. Met zijn optionele "Fiber Boost" konden klanten downloaden aan 350 Mbps in plaats van 220 Mbps. Die optie van 10 euro per maand bestaat echter enkel voor klanten die aangesloten zijn op het nagelnieuwe glasvezelnetwerk van Proximus. Dat wordt momenteel in enkele steden uitgerold en is dus nog lang niet voor alle klanten beschikbaar.

Om van de speedboost van Telenet te kunnen genieten, moet de klant wel beschikken over de nieuwste Telenet-modem (een wit toestel, type CH7465LG). Als dat niet het geval is, ruilt Telenet de oude modem gratis om voor het nieuwste exemplaar. 
43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thomas Anderson

  Speedboost mikt op gamers?Laceny heeft niks te maaken met download snelheid. En doen ze nog aan traffic shapping ?

 • Rik Bogaert

  Mag wel! Ze zijn immers de duurste uit het ganse gamma! Wat wil je? De politici moeten er toch pook iets aan hebben eh? Hoe heet het alweer?...............Idd de graaicultuur!

 • Arthur Houben

  Dieven zijn het, veel te duur voor wat ze maar aanbieden én bovendien bij wet verboden dual monopolie.Wij worden als consument gegijzeld,uiteraard met goedkeuring van de politiek en omzeilde wetten.Uitgeperste citroenen en dan komen ze nog met een pak leugens om weer een prijsverhoging erdoor te rammen!

 • Jos Temmerman

  Ze mogen het hebben, de meesten weten zelfs hun knoppen op hun toetsenbord nog niet staan en ze willen al het snelste internet,om een beetje te chatten of hun leven te vertellen op Facebook.

 • Paula Desmet

  Ik denk dat de meeste mensen niet goed beseffen dat de snelheden enkel via UTP kabel zijn, en dan komt elke telenet modem om en bij de 95% van de beloofde snelheid. WiFi is een ander paar mouwen, en daar is ook geen belofte over de snelheid aangezien hier 100 factoren meespelen. Speedtest = via UTP en dan pas reageren.