Telenet plant nieuwe prijsverhoging

Photo News
Telecomprovider Telenet voert begin volgend jaar opnieuw een prijsstijging door. Dat zegt CEO John Porter in Canvas-programma 'De Afspraak'. De jongste prijsverhoging van Telenet leidde eind vorig jaar tot bakken kritiek. Porter vindt de ingreep echter noodzakelijk omdat het dataverbruik sterk blijft groeien.

Porter zegt niet hoe groot de stijging zal zijn, maar stelt dat ze in lijn zal liggen met de inflatie en minder zal bedragen dan de vorige verhoging van zo'n twee à drie euro. Toen Telenet eind vorig jaar die prijsverhoging aankondigde, brak een storm van protest los. Een petitie tegen de verhoging verzamelde meer dan 70.000 handtekeningen, en boze klanten organiseerden ook groepsaankopen bij andere providers. Telenet drukte de ingreep toch door, wat niet leidde tot klantenverlies.

Porter geeft toe dat de communicatie toen beter had gekund, en verwacht deze keer minder opschudding. Klanten worden in januari verwittigd van de stijging, die later volgend jaar moet ingaan.

Reden
Als reden voor de aanpassing wijst de CEO naar het stijgend dataverbruik. "De hoeveelheid data die onze klanten verbruiken is in de vorige 18 maanden meer dan verdubbeld", luidt het. "Dus moeten we ook investeringen blijven doen en onze capaciteit verhogen." Porter wijst er nog op dat Telenet nieuwe functies aanbiedt en werkt aan een verhoging van de internetsnelheid, die over enkele jaren een gigabit per seconde moet bedragen.

Porter bevestigt ook dat Telenet eigen fictiereeksen wil produceren, waarvan de eerste, 'Chaussée d'amour', in de loop van volgend jaar moet verschijnen.