Telenet niet gehaast met 5G: “Meerwaarde is beperkt"

ANP
Telenet heeft nog altijd geen haast om met 5G te beginnen, ook niet nu Proximus een light-versie van dat nieuwe mobiele netwerk heeft opgestart op sommige plaatsen. Topman John Porter gelooft niet dat de Proximus-aanpak de juiste is. 

Wat Proximus doet, 'oud' spectrum vrijmaken om een 5G-light te lanceren, kan volgens Porter elk telecombedrijf doen. De meerwaarde is echter beperkt, meent hij. "Ik denk dat je maar één kans krijgt op een eerste indruk bij de klant", aldus de Telenet-CEO. "Als die eerste indruk van 5G is dat je een toestel van 1.200 euro moet kopen voor maar een marginale verhoging van de downloadsnelheid... Dat is niet de eerste indruk die ik wil nalaten.”

Bovendien is de lancering bij Proximus in een negatieve sfeer terechtgekomen, merkte Porter op, verwijzend naar het protest van Waalse gemeenten. Proximus schakelde in heel wat gebieden in het zuiden van het land zijn 5G weer uit in afwachting van overleg met de lokale overheden.

Telenet wil wel al een aantal aspecten van 5G testen, zoals specifieke toepassingen in de industrie. Voor consumententoepassingen heeft Porter echter geen haast. De Telenet-top herhaalde in dat verband eerdere twijfels rond "business modellen en gebruikerstoepassingen", en kiest voor een "graduele aanpak" rond 5G.

Lees ook: 

Hoe snel is dat 5G-netwerk van Proximus nu echt? Wij deden de test

Neen, 5G veroorzaakt geen coronavirus. Let op met valse berichten op sociale media
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Maes

  @Jan Maes: Ohja, want Telenet heeft er voor gezorgd dat er geen voetbal gespeeld wordt. Elk Play abonnement is direct opzegbaar, wie nu nog Play Sports betaald heeft dit alleen aan zijn eigen te danken

 • Albert De Vries

  En ondertussen is één de wereldbol aan het omcirkelen met duizenden stralende bolletjes... zonder enige voorafgaande studie, burger-inspraak of wat dan ook

 • Ronny Biesen

  Als er geen geld voor hun inzit of als ze licenties moeten betalen, haakt Telenet af. Sinds de glasvezeltechniek normaal geworden is, is Telenet een verouderd bedrijf. Nieuwe technieken als 5G interesseren hun niet, waarschijnlijk incompetent personeel.

 • Geert Landsman

  Er is geen meerwaarde omdat de freqencies te hoog liggen, dit werkt gewoon niet en de snelheden zijn theoretisch. Je gaat niks meer halen dan 4G, echt niks meer.

 • Jan Maes

  Ze zouden beter het geld terug geven aan hun klanten die een abonnement hebben op play sport elke maand 30 euro ma geen sport te zien