Studie bevestigt: dit simpele trucje met karton en zilverpapier maakt jouw wifisignaal sterker en veiliger

Met een simpel trucje krijg je een beter en veiliger wifisignaal.
videostill Met een simpel trucje krijg je een beter en veiliger wifisignaal.
Volgens onderzoekers van het Dartmouth College en de gerenommeerde Amerikaanse Columbia-universiteit kan je voor heel weinig geld een veel beter wifisignaal krijgen. Een 3D-geprinte reflector van nog geen 40 euro zou beter werken dan dure antennes, maar het kan zelfs nog goedkoper. Met wat karton en zilverpapier kan je zelf aan de slag.

Met aluminiumfolie en je router knutselen is al jaren een trend op YouTube. Maar Amerikaanse onderzoekers hebben nu ook effectief aangetoond dat dit trucje wel degelijk werkt. Zij ontdekten dat een simpele in zilverpapier gewikkelde reflector  je wifisignaal kan sturen, zodat het op de juiste plaatsen in je huis terechtkomt. De reflector creëert een soort virtuele muur waarmee je een wifisignaal richting kan geven. Het signaaldodende effect van bouwmaterialen wordt zo tenietgedaan en jouw computer is zelfs beter beschermd tegen cyberaanvallen, net omdat het signaal naar slechts enkele plaatsen in je huis wordt verstuurd.

Met een speciaal algoritme kunnen de wetenschappers de perfecte vorm ontwikkelen voor elke omgeving. Die vorm 3D-printen en vervolgens in aluminiumfolie wikkelen, maakt een einde aan alle wifiproblemen.

Het algoritme van de wetenschappers creëert de ideale 3D-vorm voor het beste signaal.
videostill Het algoritme van de wetenschappers creëert de ideale 3D-vorm voor het beste signaal.

Je kan ook zelf een reflector maken met wat karton, zonder algoritme. Hoewel een zelfgemaakte reflector niet hetzelfde resultaat zal bieden als een 3D-geprint exemplaar, loont het zeker de moeite om er eentje in elkaar te knutselen.

Een stuk in zilverpapier gewikkeld karton achter je router stuurt het wifisignaal in de richting waar jij het wil. Zo schakel je meteen een groot deel van je huis uit waar je (op een bepaald moment) geen wifisignaal wil. Het signaal dat je computer bereikt, zal veel sterker zijn.
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van Hevel

  In 99% van de gevallen zal zoiets je benadelen omdat de omstandigheden niet ideaal zijn. Heeft uiteraard ook zeker geen invloed op hacking. Reclame voor 3d-printer wordt hier als een wetenschappelijk artikel voorgesteld..

 • Elle Devee

  Dat truukje is zo oud als de routers zelf.

 • Pascal Mathias

  Cool

 • André Van Laethem

  Gewoon eens opzoeken wat een yagi antenne is. Dit heb je voor alle soorten radio golven. Als je voor de straler nog een kortere director zet pas je het principe toe van een lens. Niets nieuws. Maar beter tegen cyberaanvallen zou ik maar uit de tekst laten totaal niets mee te maken

 • Fons Baert

  Wi-Fi repeater... helpt ook...