Spotify geeft je concerttips op maat

ANP
Bij Spotify zijn ze druk bezig om de muziekdienst een nog persoonlijker tintje te geven. Na eerder al met 'Discover Weekly' te zijn gekomen, lanceren de Zweden nu 'Concerts', een nieuwe sectie binnen Spotify met concerttips op maat.

Spotify analyseert je luistergeschiedenis en bekijkt welke bands je nadrukkelijk volgt. Als een van die bands, of aan die bands gerelateerde artiesten, op een podium bij je in de buurt staan, geeft Spotify je er een tip over in Concerts. Met de nieuwe functie maakt Spotify zijn dienst niet alleen wat persoonlijker, het helpt artiesten ook om meer publiek naar concertzalen te lokken.

Personalisatie
Personalisatie lijkt een belangrijk terrein waarop muziekdiensten met elkaar gaan concurreren. Apple legde bij de lancering van Apple Music direct de focus op personalisatie. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf een eigen radiostation en levert het door muziekkenners samengestelde afspeellijsten. In een reactie op Apple Music kwam Spotify onlangs al met Discover Weekly, een op maat gesneden afspeellijst die wekelijks wordt ververst.

Populairste nummer
Momenteel is 'Lean On' van Major Lazer het meest gestreamde nummer ooit op Spotify. Het liedje is wereldwijd ruim 526 miljoen keer beluisterd. Dat meldt Billboard. 'Lean On' stoot Ed Sheerans 'Thinking Out Loud' van de troon. Spotify maakte in oktober bekend dat Sheerans ballad het eerste nummer was dat 500 miljoen keer werd gestreamd.