Spotify: Eind dit jaar 100 miljoen gebruikers

ANP
Tijdens de Advertising Week in New York heeft financieel directeur Jeff Levick van Spotify bekend gemaakt dat de muziekstreamingdienst eind dit jaar zo'n 100 miljoen gebruikers verwacht te hebben.

De nieuwe verwachting betekent een serieuze groei na de aankondiging van 75 miljoen gebruikers in juni dit jaar. En al helemaal een indrukwekkende stijging met de 35 miljoen gebruikers in juni 2014. 

De groei laat zien dat Spotify weinig last lijkt te hebben van concurrerende streamingdiensten en de markt voor muziekstreaming in zijn geheel dus steeds groter wordt. Zo lanceerde Apple Music dit jaar en die dienst zou inmiddels al zo'n 15 miljoen leden hebben. Rhapsody/Napster ging in het afgelopen jaar van 2 naar 3 miljoen gebruikers en ook Tidal wist zijn ledenaantal te verdubbelen naar meer dan een miljoen. 

Spotify verstrekte tijdens het evenement ook andere opmerkelijke data waarmee ze meer adverteerders hoopt te trekken. Zo blijkt uit de "Shower Stats" dat er inmiddels 39.000 doucheplaylists zijn aangemaakt en die samen dagelijks ruim 550.000 keer beluisterd worden. Wham! met 'Wake Me Up Before You Go-Go' is het populairste liedje onder de douche.