Snapchat ziet voor het eerst lichte daling aantal gebruikers

REUTERS
Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, heeft in het afgelopen kwartaal wat minder gebruikers gehad dan in het eerste kwartaal. Op jaarbasis is er wel groei.

Het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat was in het afgelopen kwartaal gemiddeld 188 miljoen, tegenover 191 miljoen in de eerste drie maanden van dit jaar. Het is voor het eerst dat Snap een daling ziet bij gebruikersaantallen. In vergelijking met een jaar eerder steeg het aantal gebruikers wel met 8 procent.

De opbrengsten stegen op jaarbasis met 22 procent tot 262 miljoen dollar, dankzij hogere inkomsten uit advertenties. Snap drong het nettoverlies met een vijfde terug tot 353 miljoen dollar.

Op Wall Street werd wisselvallig gereageerd op het kwartaalrapport. In de nabeurshandel schoot het aandeel van Snap aanvankelijk met ongeveer 12 procent omhoog, om daarna ruim 5 procent onder de slotkoers te gaan en uiteindelijk rond de slotkoers te stabiliseren.

De steenrijke Saoedische prins Alwaleed bin Talal liet weten een belang van 2,3 procent te hebben genomen in Snap.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.