Rusland dreigt ermee Facebook af te sluiten

afp
Facebook dreigt in Rusland te worden geblokkeerd. Volgens de lokale toezichthouder Roskomnadzor houdt het bedrijf achter de dienst zich nu niet aan de Russische regels over dataopslag.

Buitenlandse internetbedrijven als Facebook moeten volgens de Russische wet gegevens van Russische gebruikers in Rusland opslaan. "De wet geldt voor iedereen", zei het hoofd van de dienst.

Eind vorig jaar werd LinkedIn al geblokkeerd in Rusland. Internetgiganten als Google en Alibaba gingen wel overstag. Twitter heeft de toezichthouder om uitstel gevraagd om te kunnen uitzoeken of het de moeite loont om lokale servers te installeren.

Rusland probeert zijn afhankelijkheid van buitenlandse technologiebedrijven te verminderen. Zo wordt gewerkt aan een alternatief voor WhatsApp speciaal voor ambtenaren. Ook wordt de Russische communicatie-infrastructuur versterkt.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Davy Litière

    Jan, nog nooit in Rusland geweest zekers. Leven ginder is zeker niet slechter of beter dan hier. Beetje verouderde infrastructuur maar alles blijft wel werken. Als het hier -5 is dan ligt de helft van België op zijn gat.

  • Jan D

    Van democratie gesproken. Waarom willen "onze"rode medebroeders niet begrijpen hoe goed leven het hier is. Als ze ginder zouden neerpennen wat ze hier doen zaten ze met zijn allen in Siberië, zonder internet.

  • Nipat Charnipoen

    Niet slecht gezien. Smoelenboek is een ramp wat privacy betreft. Voornamelijk omdat de gewone mensen niet bewust zijn van wat iedereen kan zien.