Rechter gooit jurylid buiten wegens vriendschapsverzoek aan sexy beklaagde

Op Jocks Facebookpagina is nog steeds alles openbaar.
UNKNOWN Op Jocks Facebookpagina is nog steeds alles openbaar.
In de Amerikaanse staat Florida is een man uit de jury van een rechtszaak gegooid omdat hij op Facebook een vriendschapsverzoek had gestuurd naar een sexy beklaagde.

Jacob Jock uitte in december zijn ongenoegen op zijn openbare Facebookpagina toen hij werd opgeroepen te zetelen als jurylid in een rechtszaak rond een verkeersongeval. De rechter drukte alle kandidaat-juryleden nog op het hart vooral online geen informatie te gaan zoeken over de zaak, maar Jock kon het toch niet laten.

"Per ongeluk"
Hij verstuurde op Facebook een vriendschapsverzoek naar een van de beklaagden, de aantrekkelijke Violetta Milerman. Aanvankelijk probeerde hij zich eruit te lullen door te stellen dat hij het vriendschapsverzoek per ongeluk moet hebben verstuurd toen hij opzocht of hij iemand kende die betrokken was in de zaak. "Ik dacht dat het niet zoveel uitmaakte," werd dat later. "Ik had niet gedacht dat ik effectief zou gekozen worden als jurylid," zei hij nog aan de Herald Tribune.

Triomf
De man werd echter wel geselecteerd, waarna zijn Facebookfratsen snel opdoken. Jock werd uit de jury gegooid, en het eerste wat hij deed was dat triomfantelijk melden op, jawel, Facebook. "Gescoord... ik ben eruit gegooid!! blijkbaar kunnen ze er niet tegen dat ik een vriendschapsverzoek heb gestuurd aan de beklaagde... haha".

Gevolgen
Jock heeft mogelijk wel te vroeg victorie gekraaid, want zijn onbezonnen actie levert hem misschien een verblijf in de cel op, zegt Damian Mallard, een van de advocaten in de zaak. In het verleden zijn juryleden in Texas en Groot-Brittannië voor gelijkaardige feiten al veroordeeld tot gemeenschapsdienst en celstraffen. (sam)

Beklaagde Violetta Milerman. Foto Facebook
UNKNOWN Beklaagde Violetta Milerman. Foto Facebook