Rapidshare stopt ermee

Rapidshare
Rapidshare, een dienst om bestanden online op te slaan en te delen, houdt op 31 maart op te bestaan. Dat staat op de website van het Zwitserse bedrijf. Rapidshare was een van de pioniers in het genre, maar werd ook vaak gebruikt om films en muziek illegaal te verspreiden.

Gebruikers kunnen bestanden uploaden naar Rapidshare en dan een link naar anderen sturen om die bestanden elders te openen. De entertainmentindustrie heeft Rapdishare er jarenlang van beschuldigd schending van auteursrechten in de hand te werken. Het bedrijf hield echter vol dat de verantwoordelijkheid voor de geüploade bestanden bij de gebruiker ligt.

Toen Megaupload, een gelijkaardige dienst van de omstreden internetondernemer Kim Dotcom, er in 2012 op bevel van de Amerikaanse rechter mee ophield, veranderde Rapidshare het geweer van schouder. Het downloaden van films werd met een inperking van het dataverkeer onaantrekkelijk gemaakt en het bedrijf ging de concurrentie aan met aanbieders zoals Dropbox. Dat werd echter geen succes. Na 31 maart zullen de bestaande accounts op de site gewist worden.