Rabbijnen willen Joodse emoji met keppel lanceren

Illustratiefoto.
Shutterstock Illustratiefoto.
De Europese Conferentie van Rabbijnen wil een Joodse emoji lanceren. Ze stellen een emoji voor met een keppel, een Joods hoofddeksel. "Het is een klein symbool, maar het kan eerste teken zijn dat we worden aanvaard en geen vreemdelingen zijn", redeneren de Europese rabbijnen.

Een Joodse emoji kan volgens de rabbijnen een middel zijn om verder strijd te voeren tegen het antisemitisme. Daarom schreven ze het Unicode Consortium aan met de vraag om zo’n emoji te creëren. Het Consortium ontwikkelt de standaardsymbolen die vervolgens aangepast kunnen worden door ontwikkelaars van andere platformen, zoals sociale media en chatapps.

Er bestaat al een emoji van een vrouw met een hoofddoek en een man met een tulband. Een Joodse emoji blijft voorlopig uit, hoewel je op meeste platformen wel Joodse symbolen zal vinden, zoals een zevenarmige kandelaar, een synagoge en een Davidster. 

Emoji van mannen met tulband en een gesluierde vrouw bij Apple, Google, Facebook, Windows en Twitter.
Unicode Consortium Emoji van mannen met tulband en een gesluierde vrouw bij Apple, Google, Facebook, Windows en Twitter.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stefan Vantstraat

    Leuk... niks mis mee maar let op mijn woorden: moest eender wie anders dit hebben voorgesteld hadden onze linkse vrienden op hun achterste poten gestaan.

  • Marcel Vandamme

    Niet doen want dan zullen er weer een paar onwetende geitenwollensokkendragers een klacht voor racisme indienen! :)

  • Mohamed Kabbal

    En waarom niet? Doe maar want het moest er al zijn eigenlijk.