PayPal ontslaat topman na bizarre uitlatingen op Twitter

REUTERS
PayPal-topman Rakesh Agrawal is door zijn werkgever op straat gezet na een reeks bizarre en beledigende tweets. De directeur strategie beledigde collega's en leek tijdens het twitteren wel onder invloed. PayPal bevestigt het ontslag op Twitter.

Het is niet helemaal duidelijk wat Agrawal precies bedoelde met de cryptische berichten, die inmiddels zijn verwijderd. "Oh. I quit pay a tonight because of self at son and aortic and ahour and hill e a s th", schreef hij onder meer. En later: "People who be fire from PayPal Don Christmas a pool of kick."

Wel staat vast dat de ex-topman, die op dat moment op een jazzfestival in New Orleans was, in sommige tweets andere PayPal-medewerkers op de korrel nam. "Duck you Smedley you useless middle. manager", twitterde hij bijvoorbeeld.

Slaaptekort
Agrawal probeerde de schade nog te herstellen. "Gisteren was ik op een nieuwe telefoon de gebruikerservaring op Android aan het testen. Die berichtjes waren bedoeld voor een collega. Note to self: nooit met slaaptekort een nieuwe telefoon testen nadat je tijdens je vakantie 20 uur per dag keihard hebt gewerkt."

PayPal was niet onder de indruk. "Rakesh Agrawal maakt niet langer deel uit van dit bedrijf", twitterde de online betaaldienst. "Behandel iedereen met respect. Er is geen geldig excuus. PayPal hanteert een zerotolerancebeleid."