Pawshake.be helpt u opvang te vinden voor uw huisdier

Pawshake
Met de nieuwe website Pawshake.be kunnen baasjes van huisdieren tijdelijke opvang vinden voor Fikkie of Minou. De site, een creatie van twee ex-directeurs bij de Belgische vestiging van eBay, draait op een landelijke gemeenschap van 'petsitters', die vooraf door het bedrijf werden gescreend.

Goeie tijdelijke opvang vinden voor huisdieren, wanneer de eigenaar bijvoorbeeld op vakantie gaat, is lastiger dan u denkt, zeggen Dries Coucke en Tanguy Peers. De twee internetondernemers hielden wat dat betreft onlangs een kleine bevraging onder de Belgen, en onthielden daaruit dat acht op tien Belgen met een huisdier vaak moeite hebben om iemand te vinden die zich er voor korte tijd over kunnen ontfermen. Ze denken nu een oplossing daarvoor te hebben gevonden in een online 'community' van huisdiereigenaars en vrijwilligers die zo'n tijdelijk opvanghuis kunnen aanbieden: op de nieuwe website Pawshake.be kunnen die elkaar vinden.

De oprichters van de site hebben verstand van het opbouwen en beheren van onlinecommunity's. Peers was lange tijd Belgisch directeur van de veiling- en koopsite eBay, en werkte ook enkele jaren op het hoofdkantoor van dat bedrijf in Silicon Valley. En Coucke was enkele jaren geleden verantwoordelijk voor de categorie auto's en motoren bij eBay België. Er is echter een groot verschil tussen een vrij toegankelijke community als die van eBay en de onlinegemeenschap die de twee voor ogen hebben met Pawshake.be: zeker degenen die zich aandienen als vrijwilligers om dieren op te vangen, moeten door de baasjes als betrouwbaar worden beschouwd. Daarom worden ze vooraf door het bedrijf gescreend. "Op Pawshake vind je nu studenten diergeneeskunde, hondentrainers en zelfs een lid van de politionele hondenbrigade", zegt Peers. "Maar onze vrijwilligers zijn vooral mensen die een jarenlange ervaring als baasje hebben, en een groot hart voor dieren."