Oude privéberichten, documenten, foto's, video's... Facebook heeft een dik dossier met jouw volledige geschiedenis. Zo kan je het inkijken

.
avh .
Dat Facebook veel over jou weet, is al lang geen geheim meer. Maar misschien wist je nog niet dat je jouw hele Facebookdossier ook kan opvragen. Van foto’s tot video’s en privéberichten, echt álles houdt Facebook over jou bij in een dik dossier. Zo vraag jij jouw dossier op.

De dag waarop je jouw Facebookaccount aanmaakte is de dag waarop je een groot deel van je privacy opgaf. Vanaf dag één houdt Facebook al jouw activiteiten bij: alle privéberichten, gedeelde documenten, filmpjes, geluidsfragmenten en foto’s zitten gebundeld in een lijvig dossier.

Lees verder onder de foto.

Facebook heeft een gigantisch dossier over jou.
avh Facebook heeft een gigantisch dossier over jou.

Je zal versteld staan wat Facebook door de jaren heen over jou heeft verzameld. Want als je pakweg tien jaar geleden een account opende, weet je wellicht niet meer naar wie je toen allemaal privéberichten hebt gestuurd, laat staan wat erin stond. Foto’s en video’s die je al lang vergeten was, documenten uit je studententijd, ze staan allemaal in het dossier, dat al snel enkele gigabytes groot kan worden.

Facebook weet dus veel meer over je dan jijzelf. Maar gelukkig kan je het dossier inkijken.

Zo ga je te werk

Klik op het pijltje in de rechterbovenhoek van een Facebookpagina en klik vervolgens op ‘Instellingen’. Bij ‘Algemene Accountinstellingen’ kan je onderaan klikken op de link: ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’.

.
Facebook .

Facebook zal je vervolgens een e-mail sturen met een bijlage. In die bijlage zit jouw volledige Facebookgeschiedenis.

Een beetje angstaanjagend, maar ook wel een leuke trip down memory lane.
58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jay Cee

  Inkijken, en dan? Dat je die dossiergegevens kan verwijderen, dàt zou pas wenselijk zijn.

 • Jose Van Hauwaert

  @Marie Vandam. De moment dat u een Facebookprofiel hebt aangemaakt en er berichten op plaatst, kunnen de door u geposte zaken niet meer als "privacy" aanzien worden. Wil men iets privé houden, post het dan niet op social media....

 • willem piening

  Jos, het is te zien een VPN server heeft ook een listing van toekomende en vertrekende ip adressen. hoe weet anders de server wie wat zoekt. het is dan de vraag wat doet de beheerder van de VPN server? als de computer crime unit van de Belgisch politie echt wil weten wie achter een IP adres schuil gaat vinden ze deze.

 • Vera Clinckers

  Is bij elk programma zo

 • Jos Temmerman

  Wat en onzin lees je hier weer van de zogezegde computer specialisten. Iedereen wordt gevolgd als hij iets zoekt op internet hahaha, zolang Telenet of Proximus je gegevens niet doorspelen aan het gerecht hebben ze juist niks, buiten een paar cookies met een ip adres. Trouwens wie slim is gebruikt een VPN verbinding deze tijd,desnoods samen met een proxy server.