Opgelet: online oplichters doen zich voor als Test Aankoop

Consumentenorganisatie Test Aankoop is het slachtoffer geworden van phishing.
Test Aankoop Consumentenorganisatie Test Aankoop is het slachtoffer geworden van phishing.
Test Aankoop is het slachtoffer geworden van phishing, zo meldt de consumentenorganisatie vandaag. Een valse e-mail doet de ronde waarmee de online oplichters de betalingsgegevens van de nietsvermoedende geadresseerde willen stelen.

"Zowel het logo als de stijl in zijn geheel zijn goed nagemaakt door oplichters en wekken de indruk een legitiem aanbod te zijn van de organisatie", meldt Test Aankoop. Maar de e-mail is afkomstig van het adres 'webmestre@ccmp.daf-mag.fr'.

Test Aankoop benadrukt niet op het aanbod in de e-mail te klikken. De organisatie raadt aan de e-mail niet te openen maar die onmiddellijk te verwijderen.

Wie er wel op ingaat, zo stelde Test Aankoop vast, wordt doorverwezen naar een reeks pagina's. Daarbij komt de geadresseerde finaal terecht bij een "nieuwe, bijna gratis, mobiele telefoonaanbieding", op voorwaarde dat men zijn of haar betalingsgegevens (naam, rekeningnummer, creditcardgegevens, enz.) invoert om een overschrijving van twee euro uit te voeren. "Wanneer men dit effectief doet, wordt er malware verzonden om de computer te infecteren en hebben fraudeurs vrij spel. Zo kunnen ze immers toegang krijgen tot al de persoonlijke gegevens en accounts en stelen wat ze willen."

Test Aankoop raadt aan steeds goed naar het adres van de afzender te kijken. Adressen die niet naar de officiële website verwijzen, of een verkorte link zijn of speciale tekens bevatten, zijn niet pluis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.