Ook Philips getroffen door Chinese industriële spionage

De hoofdingang van het Philips Center in Amsterdam.
AP De hoofdingang van het Philips Center in Amsterdam.
Industriële spionage door Chinese hackers heeft ook medisch technologiebedrijf Philips getroffen. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ). De hack die werd uitgevoerd door verschillende cloudproviders binnen te dringen, was volgens de krant veel groter dan eerder bekend was.

De spionage, die bekend staat onder de naam Cloud Hopper, werd in 2016 ontdekt door beveiligingsonderzoekers. Toen was er sprake van veertien getroffen bedrijven die niet bij naam genoemd werden. The Wall Street Journal schrijft dat bij Philips onder meer medische onderzoeksgegevens werden buitgemaakt. Het Nederlandse bedrijf zegt in een reactie dat er geen patiëntgegevens zijn verkregen.

Ook mijnbouwbedrijf Rio Tinto zou doelwit zijn geweest. Bij dat bedrijf werden grondonderzoeksresultaten van potentiële nieuwe mijnen buitgemaakt.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • maarten anthonis

    Goed nieuws , binnenkort kunnen we chinese mri scanners kopen; made in china by philips , voor een vijfde van de prijs ,dan zullen de wachttijden in de ziekenhuizen misschien wat verminderen , alles heeft zijn voordelen.

  • johanneke li

    Ws te verwachten, Iedereen zet zijn gegevens in de cloud, en het is maar een kwestie van tijd voor een hacker er toegang toe heeft en zo direct aan de gegevens van verschillende bedrijven/personen tegelijk kan! Alle gegevens samenbrengen is echt geen goed idee!

  • Jan Dekoninck

    Waar blijft de politicus die opstat en onze belangen verdedigd. We zijn in China ' de echt grote klant' en terwijl we in de ene hand betalen worden we met de andere hand bestolen. Elk Europees bestuurder die dit laat begaan heeft boter op het hoofd.