Ook Mark Zuckerbergs eigen Facebookgegevens gelekt aan Cambridge Analytica

Facebook-CEO Mark Zuckerberg.
AFP Facebook-CEO Mark Zuckerberg.
Ook de gegevens van Facebook-topman Mark Zuckerberg zijn gelekt. Dat heeft hij zelf verklaard tijdens de hoorzitting in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. 

Dinsdag werd Zuckerberg ondervraagd in de Senaat, vandaag wordt hij op de rooster gelegd door de Energie- en Handelscommissie. Het Californische parlementslid Anna Eshoo vroeg daarin of ook Zuckerbergs gegevens bij Cambridge Analytica zijn terechtgekomen. Dat bleek het geval te zijn, iets wat de topman nog nooit eerder verklaarde. Verdere vragen werden niet gesteld.

De topman van Facebook ligt onder vuur nadat is gebleken dat marketingbedrijf Cambridge Analytica de gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers heeft gebruikt. Daar werden kiezersprofielen mee opgesteld, die gebruikt werden in een poging om kiezers te beïnvloeden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Plas

  Wat anders kan hij zeggen... Als je aan de randjes kleurt ga je er soms eens over hè. En MZ weet maar al te goed waar, en voor wie, hij mee bezig is.

 • Carla Van Geel

  Iedereen die een account heeft kan enorm veel gegevens die op Facebook staan gebruiken/misbruiken..enz.. Trump, Obama, Wilders ..onze politici.... allemaal gebruiken ze Twitter om mensen te beïnvloeden uit eigenbelang maar Facebook zou daar dan anders in zijn? Zuckerberg is misschien nog niet genoeg gehaaid zodat hij een makkelijke prooi is om het eigenbelang van de verhoorders te dienen.

 • Frederick Timmerman

  In plaats van op sociale media op te scheppen over ..., kom buiten en sla een babbeltje met... Heb die sociale media echt niet nodig om te leven. Je moet eens op een bankje zitten en de moderne mens observeren. Je zou er medelijden mee krijgen. Een hersenloze bende waar enkelingen zich graag aan verrrijken.

 • Vladimir De Leeuw

  Och arme... zo slachtoffer zijn van uw eigen creatie. Het ergste dat een mens kan overkomen. Misschien kunnen we een beetje geld inzamelen?

 • Sofie Van Eeden

  Ik heb fb, die maakte ik ooit aan op aanraden van een vriendin, die zei makkelijk daar in contact met elkaar blijven, maar mijn fb account is zo blanco als wat, er valt heel weinig te rapen daar, heb geen foto's daar, geen berichten, en niet onder mijn echte naam, zo leeg als wat is mijn account, dus daar zit geen belangrijke gevens op?