Ook België onderzoekt of Huawei ons bespioneert

REUTERS
Ook België gaat nu onderzoeken of China ons bespioneert met de hulp van Huawei. Steeds meer landen weren die Chinese telecomgigant uit hun kritieke infrastructuur. Maar als er al gegevens van gewone consumenten uit een Huawei-telefoon gestolen zouden worden, blijkt de kans nog altijd groter dat die bij de Amerikanen dan bij de Chinezen belanden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  Grappig....die hadden nog niet door dat Groot-Brittannië ons bespioneerde via Proximus...Uiteraard gebruiken de Chinezen Huawei toestellen en infrastructuur om "informatie" te vergaren...en onze instanties zijn gewoon zo stom dat te faciliteren...ipv Europese uitrusting te kopen...

 • gustaaf carpels

  De chinezen doen gewoon aan marktonderzoek Zonder de mensen lastig te vallen met spam Als ze zouden botsen op geheime gegevens is dat omdat diegene met die gegevens dommer dan hen is Waarom zou de gewone mens niet mogen profiteren van een goedkopere gsm dan die van apple.

 • Andy Verachtert

  We worden allemaal bespionneerd met camera's, afluisterapparatuur, vingerafdrukken en computerdatabanken. Vooral smartphones en de sociale media worden strict in de gaten gehouden. We kunnen nog enkel kiezen door wie we bespionneerd worden : Brussel, de Americanen, of de Chinezen ?

 • Gerrit gasthuis

  ongelooflijk dat Proximus in zee is gegaan met de Chinezen

 • Pascal Fransen

  België kruipt de VS achterna