Ontvoerde baby binnen drie uur terug dankzij Facebook

De blije moeder met haar pasgeboren baby Victoria.
privéfoto/Facebook De blije moeder met haar pasgeboren baby Victoria.
Een pasgeboren baby die enkele uren na de geboorte uit een ziekenhuis in Canada werd ontvoerd, is met behulp van een razendsnelle Facebookactie binnen drie uur teruggevonden. Dat schrijft The Globe and Mail.

Een vrouw die zich als verpleegster had vermomd, kwam de pas 16 uur oude baby bij de moeder weghalen om het te wegen. Maar in plaats daarvan liep de onbekende vrouw met baby Victoria het ziekenhuis in Trois-Rivières in Quebec uit, de jonge ouders in wanhoop achterlatend.

Een oplettende voorbijganger, die vreemd opkeek toen hij het pasgeboren kindje zonder sokjes en mutsje op straat zag, herinnerde zich het type auto waarin de baby werd vervoerd, waarna er een oproep op Facebook werd gedaan.

"Help ons onze dochter terug te vinden", zo schreef vader Simon Boisclair op zijn Facebookpagina. "Deel dit zo snel mogelijk."

Vier vrienden, allen rond de 20 jaar, die zich thuis op de bank zaten te vervelen, zagen de oproep op Facebook en besloten op zoek te gaan. Toen een foto van de verdachte werd verspreid, dachten ze de vrouw te herkennen. Niet lang daarna zagen ze de auto min of meer toevallig voor het huis van de vrouw staan en belden ze de politie.

Drie uur nadat baby Victoria voor het laatst was gezien, lag ze weer bij de dolgelukkige moeder in haar armen. Haar 21-jarige kidnapper kon worden gearresteerd.

Facebookpagina van vader Simon Boisclair.
Facebook Facebookpagina van vader Simon Boisclair.