Online quiz leert kinderen hoe zich te gedragen op internet

rv

Google en 'Test-Aankoop' lanceren vandaag een programma om kinderen te leren wat ze wel en niet mogen doen op het internet. Bij het 'Cyber Heroes'-programma hoort ook een onlinequiz. Minder dan de helft van de Belgische ouders weet waar zijn kinderen dagelijks in de digitale wereld uithangen, of hoe ze hen op de juiste manier moeten bijstaan. Voor Cyber Heroes trekt ngo 'Bibliotheken Zonder Grenzen' ook naar scholen en bibliotheken. Zo'n 20.000 kinderen tussen 7 en 14 jaar en hun leraars zullen de trainingen over digitale veiligheid en online-etiquette volgen. Google sponsort dit met 350.000 dollar (310.000 euro). Cyber Heroes is ook gratis online te volgen via Cybersimpel.be.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joske Vermeulen

    blijkbaar dus nodig voor u. Want je moet je zoon erbij halen om te weten of deze test iets van waarde heeft of niet.

  • Roger Spitsbergen

    Zoals gewoonlijk slaan ze weer compleet de bal mis! Mijn zoon is IT'er en lacht deze hele quiz uit, zouden beter eens iets nuttigs doen dan een onnozele quiz met veel te gemakkelijke vragen!!