Ongeziene cyberaanval: hackers stelen persoonlijke gegevens van hele bevolking in Maleisië

REUTERS
Hackers hebben mogelijk de persoonlijke gegevens van alle inwoners van Maleisië in handen gekregen. In het land wonen ruim 31 miljoen mensen.

De internetcriminelen bemachtigden gebruikersdata van 46,2 miljoen mobiele nummers bij inbraken in de computersystemen van ongeveer tien providers.

Zo kregen ze niet alleen de telefoonnummers zelf in handen, maar ook de bijbehorende simkaartnummers, serienummers van de apparaten en thuisadressen van de gebruikers. Zulke informatie is een goudmijn voor een oplichter.

Medische dossiers en jobinfo

Daarnaast is banensite JobStreet mogelijk de gegevens van 17 miljoen gebruikers kwijt. De cyberdieven hebben ook tienduizenden medische dossiers in handen gekregen en zijn doorgedrongen in regeringswebsites.

Het ministerie van Communicatie en Multimedia in Maleisië zegt dat het mogelijk heeft ontdekt hoe de informatie is gestolen en dat de politie bovenop de zaak zit. Het is niet bekend wie de hackers zijn of wat hun motieven zijn.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Denil

    Zal geen kwaad kunnen. Aangezien de meeste daar toch ook niets te verbergen hebben.

  • Ramon Simon

    Om die reden vind ik het een slecht idee dat de overheid biomedische gegevens opslaat. Als ze zo vingerafdrukken bemachtigen ben je machteloos. En die dingen zullen gebeuren, criminelen zullen ook informatiseren.