Officieel bevestigd: Netflix komt eind dit jaar naar België

AFP
Aan het einde van 2014 zal Netflix gelanceerd worden in een reeks Europese landen, waaronder België. Ook Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg zijn bij de gelukkigen. Dat heeft de Amerikaanse aanbieder van films en series laten weten in een officiële mededeling.

Netflix is een netwerk voor internettelevisie dat entertainment aanbiedt voor een vast maandelijks bedrag op elk apparaat. Wie lid is, kan films en series bekijken op tv, tablet, telefoon, gameconsole en computer.

Er werd al langer gespeculeerd over een eventuele komst van de streamingdienst naar België, maar het bedrijf ontkende die geruchten destijds met klem. Nu bevestigt Netflix alsnog een grote uitbreiding naar Europa. De dienst is wel al beschikbaar in Groot-Brittannië (2012) en Nederland (2013).

Wereldwijd telt de streamingsdienst zo'n 48 miljoen gebruikers in meer dan 40 landen. Netflix beschikt over enkele exclusieve series, zoals 'House of Cards' en 'Orange is the New Black'.

Voorlopig zijn er nog geen details over de precieze lanceringsdatum. Ook hoeveel een lidmaatschap bij Netflix zal kosten wordt voorlopig niet meegedeeld. Je kan je wel al registreren via www.netflix.com om via e-mail op de hoogte te worden gebracht wanneer Netflix van start gaat in België.

Kevin Spacey als U.S. Congressman Frank Underwood in 'House of Cards'.
AP Kevin Spacey als U.S. Congressman Frank Underwood in 'House of Cards'.