Ga naar de mobiele website
^ Top

Oeps! Data-analist vindt opvallende boodschap in code campagnewebsite Donald Trump

Donald Trump is aan het golfen. (Archieffoto.)
EPA Donald Trump is aan het golfen. (Archieffoto.)
Een datareporter van de Washington Post kwam wel een heel opmerkelijke boodschap tegen toen hij de Javascript code van de campagnewebsite van Donald Trump aan een inspectie onderwierp. De man vond de tekst ‘Oeps, er is iets fout gegaan. Anders dan Obama, werken wij eraan het probleem op te lossen… en niet op de golfbaan’ die bij foutmeldingen zou moeten verschijnen. 

De tekst is ironisch, aangezien president Trump zélf vaker op de golfbaan te vinden lijkt te zijn dan in het Witte Huis.

Data-analist Christopher Ingram van de Washington Post deed de opmerkelijke ontdekking. Het is onduidelijk of de tekst ook ooit effectief verschenen is bij een interne foutmelding. Ironisch genoeg blijkt Trump, nu hij zelf president is, vaker op de golfbaan te vinden dan Obama in zijn tijd. 

Golf

De Washington Post heeft namelijk berekend dat Obama 333 spelletjes golf speelde – ofwel eens in de negen dagen – in zijn tijd in de Oval Office. Trump daarentegen heeft in zijn eerste 346 dagen als president al minstens 73 keer de golfbaan opgezocht: dat is elke vijf dagen wel een keer…

Inmiddels is het stukje code, dat ook op de website van de Republikeinen geprogrammeerd was, verwijderd. In de cachegegevens is het zinnetje echter nog wel terug te vinden.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • adolf vannieuwlandt

  de supernerd van 2018 hebben we al; de man die het computerprogramma van de verkiezingswebsite van trump nalas. zo'n spannende hobbies heb ik niet...

 • Frank Lateur

  Laat die maar wat golfen. Valt die ook een beetje af !

 • Dide Bartels

  zolang hij aan't golfen is, kan hij niet op de knop drukken....

 • Boris Verhafstoot

  Wel wel geheime teksten dat hadden we nog niet gehad. Nu nog verwijzen naar het pact met een of andere duivel.. man man Amerika.

Meld een bug