Nieuwe premier, nieuwe website

Met het vertrek van Guy Verhofstadt en het aantreden van zijn opvolger Yves Leterme, ging intussen ook de nieuwe website www.premier.be online. Behalve achtergrondinformatie wil de site ook uitpakken met reportage's en video's. Doel is het nieuws rechtstreeks vanuit de Wetstraat 16 te brengen bij al wie er interesse voor heeft.

De nieuwe website van de al even nieuwe premier richt zich tot "iedereen die zich interesseert voor de werkzaamheden van de premier, of dat nu uit een persoonlijke of een professionele overweging is", zo staat te lezen op de site. "Het is immers de bedoeling van de algemene directie Externe Communicatie van de Kanselarij van de eerste minister om iedereen de kans te bieden de beslissingen van de regering van nabij te volgen".

Concreet moet op de site meer te vernemen vallen over de beslissingen die de ministerraad heeft genomen. Zo zullen elke vrijdag na de ministerraad de beslissingen van die dag worden gepubliceerd. Daarnaast bevat de site ook informatie over "belangrijke dossiers waaraan de premier werkt".

Het is de bedoeling dat binnenkort ook video's en audio-opnamen van de persconferenties die gewoonlijk na de ministerraad op vrijdag plaatsvinden, op de site zullen staan. Voorts vind je er de toespraken van de eerste minister en rapporten en studies over het werk van de regering. (belga/mvdb)

http://www.premier.be

UNKNOWN