Nieuwe emoticonkoppels worden stuk diverser

EPA
De volgende generatie van emoticons zou weleens vol stelletjes in verschillende kleuren en houdingen kunnen zitten. Dit staat in een blogpost van het Unicode Consortium, de organisatie die de beslissingen neemt over emoticons. De shortlist voor 2019 heeft nu 179 emoticons.

Een groot deel hiervan zijn 55 karakters om paren van verschillende geslachten en huidtinten te vertegenwoordigen. Door het 'los' aanbieden van verschillende figuren in verschillende houdingen (met uitgestoken hand, bijvoorbeeld), kan de gebruiker zelf het perfecte koppel bij elkaar zoeken.

Volgens de post zijn er ook nieuwe emoticons gericht op mensen met een handicap, bijvoorbeeld met protheses en doofheid. Deze zijn in maart door Apple voorgesteld en het Consortium heeft het voorstel grotendeels overgenomen. Voor 2020 zijn ook al kandidaten bekend: een ninja, militaire helm, mammoet, veer, dodo, toverstaf, timmerzaag en een schroevendraaier. Tot maart 2019 zullen meer kandidaten worden verzameld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.